UtrechtUniversity

Met kunstenaar Melle Smets bouwen aan een Human Power Plant

Samenwerken met kunstenaar Melle Smets geeft energie. Het project is een creatieve zoektocht naar de mens als electriciteitcentrale. Hoeveel elektriciteit kan een mens met spierkracht opwekken? Samen gaan we op zoek naar fitness-apparaten die zich aanpassen aan de mens. In de zoektocht naar krachtige bewegingen ontdek ik iets bijzonders: er zijn 4 manieren om kracht te zetten met je romp. Welke manier is voor jou het sterkst?

 

MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN zaterdag 14 oktober ROTTERDAM feestelijke opening CHANGE THE SYSTEM

Het potentieel van menskracht in een moderne samenleving

Melle verbindt iedereen op de Universiteit aan het project Zero Footprint Campus: Hoe maken we van het Utrecht Science Park een milieuvriendelijke en inspirerend omgeving? Het project begon met een op spierkracht aangedreven klok, we hadden een testlocatie voor het hijsen van contragewichten (800 kg), er ontstonden plannen voor het bewonen van een houten huisje op de campus en nu is het doel om een gehele studentenflat te voorzien van energie opgewekt door spierkracht.

Ben jij een rugmens of een buikmens?

Zelden samengewerkt met zulke creatieve geesten als Melle Smets, Kris de Decker (Lowtech Magazine), Mark Thur, Pim Rooymans (Go Ape!) en kom ik daar ook buurtgenoot Ingmar Heytze tegen en oud studiegenoot Caroline Maessen?